Echipa

Raluca Grosescu: conferențiar în politologie la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București. Cercetările sale se axează pe procesele de justiție în societățile post-dictatoriale și post-conflict și pe istoria dreptului penal internațional și umanitar. Cea mai recentă monografie a sa este Justiție și memorie după dictatură: Latin America, Central Eastern Europe and the Fragmentation of International Criminal Law a fost publicată la începutul anului 2024 de Oxford University Press. În prezent, pregătește un volum editat despre Socialism și dreptul internațional în timpul și după Războiul Rece, care va fi publicat de Oxford University Press în 2025. Este Investigator Principal al proiectului ERC-Consolidator Transnational Advocacy and Corporate Accountability for Major International Crimes (2021-2026).

Pagina personală

Ned Richardson-Little: director al grupului de cercetare "The Other Global Germany: Deviant Globalization and Transnational Criminality in the 20th Century” afiliat Universității din Erfurt și finanțat în cadrul programului Freigeist al Volkswagen Stiftung. Are un doctorat de la Universitatea North Carolina, Chapel Hill și a fost cercetător post-doctoral la Universitatea din Exeter. Este autorul monografiei The Human Rights Dictatorship: Socialism, Global Solidarity and Revolution in East Germany (Cambridge University Press, 2020).

Pagina personală

Nelly Bekus: conferențiar la Universitatea din Exeter. A deținut posturi de cercetare la Universitatea Harvard, la Institutul de Științe Umaniste din Viena și la Universitatea din Varșovia. Interesele sale de cercetare includ sociologia și istoria patrimoniului cultural, spațiul urban, memoria și identitatea în statele post-comuniste. A publicat articole în jurnale precum Theory and Society, The British Journal of Sociology, Slavic Review sau Europe-Asia Studies. Este autoarea monografiei Struggle over Identity. The Official and the Alternative “Belarusianness” (Central European University Press, 2010).

Pagina personală

Bogdan Cristian Iacob: cercetător la Institul de Istorie „Nicolae Iorga” din București al Academiei Române. Interesul său de cercetare se axează asupra studiului experților (ex., istorci sau medici) din Europa Centrală și de Sud-Est în contexte globale. Publicațiile sale abordează și teme precum istoria anului 1989 și a perioadei post-socialiste, dar și justiția de tranziție. Este co-autor al monografiei 1989. A Global History of Eastern Europe (Cambridge University Press 2019) și editor al numărului tematic “Socialist Experts in Transnational Perspective” publicat în jurnalul East Central Europe (2018).

Pagina personală

Aurelian Muntean: conferențiar în politologie și sociologie la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București. A publicat articole în jurnale precum Electoral Studies, European Journal of Industrial Relations, Government and Opposition, Europe-Asia Studies, The American Journal of Economics and Sociology sau Romanian Journal of Society and Politics. Are contribuții în numeroase volume colective. Este autorul volumului Date Cantitative și Calitative, publicat la Presa Universitară Clujeană (2022). Interesele sale de cecetare includ studiul corporațiilor multinaționale, dialogul social transnațional, clientelismul electoral și corupția. A fost co-investigator al proiectului SODITREC - Social Dialogue in the Transforming Economy (SNSPA București).

Pagina personală